Řeč je o psychopatech...

Psychopati kolem nás :)


Na první pohled se může zdát, že není nic jednoduššího, než poznat PSYCHOPATA. Bývá egocentrický, umí manipulovat, chybí mu cit, je vypočítavý a mstivý. Ale to je jen jedna z jeho tváří, ta druhá je šarmantní, charismatická, je to tvář úspěšného člověka, který umí být pozorný, laskavý, zábavný a ochotný podat pomocnou ruku.
Ve společnosti patří k největším oblíbencům. A to je ta potíž, své tváře psychopati střídají jako karnevalové masky. A velmi dobře vědí, kterou použít. Jsou to velmi dobří manipulátoři, jsou to psychičtí upíři. Dokážou velmi dobře odhadnout vaše silné a slabé stránky, aby vás dokázali využít i zneužít.
Nejvíc oslnit umí při hledání práce. Hravě zmatou i školené personalisty. A když pak získají pracovní místo, velmi rychle se umí zorientovat, s kým je výhodné se přátelit a s kým nikoli. Manipulují, pomlouvají, poštvávají lidi proti sobě. Fatální podrazy domlouvají už ve chvíli, kdy je budoucí oběť zve na narozeninovou párty. Jsou trpěliví, někdy to trvá i léta, ale po kariérním žebříčku vždy neomylně šplhají vzhůru. A když se dostanou až nahoru, mohou být pro firmu nebezpečím. A personalisté si toho začínají všímat! Na druhou stranu, když firma hledá Top manažera, tak co požaduje? Jedince, kteří jsou aktivní, cílevědomí, sebevědomí, nebojácní, schopní rychle jednat. A to může naplňovat jen psychopat...
Psychopatem se člověk částečně rodí a částečně se jim stává a to už v dětství. Může za to nedostatek mateřské lásky i nátlak velmi ambiciózních rodičů. Psychopati umí přirozeně reagovat, ale chybí jim při tom emoční složka, už to necítí stejně jako ti ostatní.
Co s psychopatem? Pryč, pryč, pryč, protože ho nepřevezete.Takové ty snahy dosáhnout toho, aby se omluvil. Proč by to sakra dělal? Psychopaty nelze předělat, nelze je vyléčit. Proto se je naučme rozeznávat a hlavně se jim obloukem vyhýbat.
Sepsala jsem to, co mě nejvíc zaujalo, celou reportáž najdete tady. ;)

Komentáře